Bearbejdning af sorg

Bearbejdning af sorg – en nødvendighed

Det at miste og det at fyldes med sorg, er ikke som sådan en sygdom der “bare” skal behandles. Men sorgen skal genopleves og de fleste vil gerne videre, så derfor kalder jeg det hellere for bearbejdning af sorg. De færreste ønsker at glemme, men at kunne leve med erindringen som et kært minde.

Det at sørge er en personlig krise (livskrise), og man gennemgår forskellige faser inden man når helt igennem sorgarbejdet.

Sorg er en naturlig reaktion på tab, og det kan være svært at håndtere de følelser, der følger med. Det kan føles overvældende, og det kan være svært at finde vej i sorgens mørke. 

Bearbejdning af sorg kan være en svær proces, der kan kræve hjælp fra en professionel terapeut. Terapi kan hjælpe med at reducere sorgens sværhedsgrad og give redskaber til at håndtere de følelser, der kan opstå i forbindelse med tabet.

.Terapien kan hjælpe med at skabe en forståelse af sorgen og give redskaber til at håndtere de følelser, der opstår.

Det er også vigtigt at sige, at sorg ikke kun behøver at være forbundet til dødsfald eller til det at blive skilt. Det er muligt at opleve sorg hvad angår alle slags tab, om det så er et personligt tab er ens kæledyr, ens arbejde, at flytte fra et sted, følelsen af at tabe identitet / status eller at sige farvel til en vane du har haft i lang tid (det sidste kan så være blevet en afhængighed).

Måske ønsker du at gennemleve sorgen hurtigere eller at forstå den til bunds og finde en form for mening. Begge dele, hvad angår sorgarbejdet, kan vi hjælpe med. Herunder at hjælpe dig med at re-frame tabet og finde frem til en form for mening.

Man kan sige, at jalousi er forbundet med sorg, idet jalousiens mål er at undgå et muligt tab.

En speciel form for sorg kan opstå i forbindelse med det som man kalder for “ego død”. Dette opstår hvis man går igennem en fase, hvor man føler stor meningsløshed (minder om depression). Dette har jeg også erfaring med.

Sorg, sørgende mand, bearbejdning af sorg

Kontakt mig

Du kan udfylde formularen herunder, og jeg vil kontakte dig hurtigst muligt. Derpå kan vi tage en uforpligtende en snak om din sorg og du kan få min umiddelbare vurdering.

Eller, endnu bedre, kan du booke en tid med mig i kalenderen herunder. Det er optimalt, idet vi så sikrer, at vi begge har tid. 

Generelt kan jeg afse op til 30 min. for disse uforpligtende konsultationer.

De tager selvfølgelig en del af min tid, så jeg vil dog anmode om, at du kun kontakter mig, hvis du er seriøs og motiveret.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com