Behandling for afhængighed og misbrug

Vane eller afhængighed?

Det som du kalder for en afhængighed, er måske “kun” en vane. Tag nu f.eks. rygning. De fleste mennesker er som regel i stand til at sove en hel nat, uden at skulle ryge. Det ville de ikke nødvendigvis kunne, hvis det var en afhænghed. Det er dog blevet en rygevane, som er koblet op på f.eks. det at køre bil, tale i telefon eller at holde pauser.

Man er blevet afhængig og er potentielt ude i et misbrug, når ens trang til det man er blevet afhængigt af, er blevet så kraftigt og dominerende, at det bliver nødvendigt for at kunne fungere og styrende for din dagligdag.

Man kan have dannet vaner eller afhængigheder af mange ting, men typisk findes: Tobak, hash, øvrige stoffer, alkohol, spil (ludomani), TV, sex, overdreven motion, sukker/slik.

Selvom man måske godt kan betragte OCD som en form for afhængighed, er det en særskilt psykisk diagnose som handler meget om kontrol.

Bryd afhængighed, ændre vane

Vaneændring / behandling af afhængighed med hypnoseterapi

Som for alle øvrige behandlinger er det nødvendigt at du er motiveret til at slippe problemet og gøre noget ved. Det lyder som en selvfølge, men det er desværre min erfaring, at mange klienter ikke har gjort forarbejdet godt nok, hvad angår vaneændring / afhængigheder.

Er du i grunden motiveret til at holde op med at ryge, eller skyldes dit besøg, at andre presser dig eller at din læge har sagt det er en god idé?

Vi vil derfor ofte “teste” din motivation, for ellers kan resten af forløbet være omsonst. Testen kan bestå i, at vi giver dig nogle hjemmeopgaver men kan også bestå i, at jeg bare stiller nogle afklarende spørgsmål.

Det kan være nyttigt at finde ud af, hvad der gemmer sig bag ved afhængigheden. Hvilket behov er det, som afhængigheden er med til at opfylde? Sammen kan vi så undersøge hvilke alternativer der findes til at opfylde dette behov.

Vi vil undersøge hvor dybt forankret afhængigheden er. Er det f.eks. blevet til en del af din identitet? Så kommer vi ikke udenom at undersøge, hvem du så er (eller ønsker at være), når du slipper afhængigheden.

Afhængigheden kan enten brydes eller erstattes af noget mindre skadeligt. En afhængighed af en bestemt person kan f.eks. erstattes med en afhængighed til den bedste version af dig selv.

Det handler oftest meget om vanens magt. Vaner er hjernens måde at spare energi på, da den påhængende adfærd masseres ned i din underbevidsthed. Men disse vaner kan brydes med min hjælp og din indsats, dvs. et fælles samarbejde. Mere specifikt kan vi omprogrammere din underbevidsthed og vi kan erstatte (u)vanerne med andre og bedre vaner.

Vi vil oftest benytte hypnoseterapi, men supplerer med NLP.

Start nu og bliv fri af dit misbrug.

Specifikt for rygestop, som er blandt klinikkens specialer, se denne side.

Kontakt mig

Du kan udfylde formularen herunder, og jeg vil kontakte dig hurtigst muligt. Derpå kan vi tage en uforpligtende en snak om din afhængighed / dit misbrug og du kan få min umiddelbare vurdering.

Eller, endnu bedre, kan du booke en tid med mig i kalenderen herunder. Det er optimalt, idet vi så sikrer, at vi begge har tid. 

Generelt kan jeg afse op til 30 min. for disse uforpligtende konsultationer.

De tager selvfølgelig en del af min tid, så jeg vil dog anmode om, at du kun kontakter mig, hvis du er seriøs og motiveret.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com